Je gaat bevallen

Na maanden van groeien, voorbereiden en wachten
op wat gaat komen, ga je bevallen. Een bevalling
is voor veel vrouwen één van de meest
bijzondere gebeurtenissen in haar leven.

Ook als partner is het meemaken van een bevalling heel erg indrukwekkend. Wij zullen je tijdens de zwangerschap hier goed op voorbereiden door het geven van informatie en beantwoorden van vragen. Hoe begint de bevalling? Wat kan je als partner doen tijdens een bevalling? Wanneer moet je ons bellen?

Voorbereiden op de bevalling

Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op de bevalling. De één vindt het fijn om alles met ons door te spreken aan de hand van een geboorteplan, de ander gaat liever eerst naar onze voorlichtingsavond. Er zijn veel verschillende manieren van voorbereiden en we helpen je hier graag bij.

Wanneer bellen

Het is belangrijk dat je tijdens de bevalling en het kraambed weet wanneer je ons moet bellen. Lees alvast de bel-instructies door, dan kun je eventuele vragen stellen tijdens je volgende afspraak bij ons. Voor meer informatie wanneer bellen.

Plaats van je bevalling

Als de zwangerschap goed verloopt mag je zelf bepalen waar je wilt bevallen. Als gezonde zwangere is thuis een veilige plaats om te bevallen. Als er complicaties optreden tijdens de thuisbevalling verwijzen we je tijdig door naar de gynaecoloog. Er zal dus geen sprake zijn van onnodig tijdverlies. Een andere mogelijkheid is de ziekenhuis bevalling (ook wel poliklinische bevalling genoemd). In Apeldoorn betekent dit dat je in een van de geboortesuites bevalt. Je huurt dan als het ware een van de bevalkamers in het ziekenhuis, waar wij de bevalling begeleiden. Je bepaalt helemaal zelf waar je wilt bevallen, wij hebben geen voorkeur.

Wat moet je in huis halen

Je beslist zelf hoeveel spullen je wilt kopen voordat de baby geboren is. Dat is heel persoonlijk. Veel spullen kun je ook enkele weken na de geboorte kopen, maar voor een bevalling en tijdens de kraamweek zijn enkele spullen onmisbaar. Zorg daarom dat je vanaf 37 weken in ieder geval de basis spullen in huis hebt.

We zien je graag binnenkort in onze verloskundigenpraktijk.
Heb je nog vragen? Bel gerust: 06 - 128 71 427

Hoofdlocatie
Vorden:

Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

Spreekuur:
volgens afspraak.


Ruurlo:

Dorpsstraat 5

Spreekuur:
volgens afspraak.


Steenderen:

de Bongerd 3


Spreekuur:
vrijdagochtend

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je helpen?