Zwangerschapscontroles

Om de ontwikkeling van je baby en jouw gezondheid tijdens de zwangerschap in de gaten te houden kom je ongeveer 10 tot 14 keer bij ons op controle. In het begin kom je om de 4 weken en naarmate de zwangerschap vordert kom je steeds vaker. Vanaf 35 weken tot aan de bevalling kom je iedere week. Heb je een keer behoefte aan een extra controle of een keer een langere controle dan plannen we gerust een keer wat vaker of wat langer voor je in.

Deze vervolgcontroles duren ca 20 minuten. We vragen hoe het met je gaat en of je vragen hebt zodat we deze kunnen beantwoorden of je een passend advies kunnen geven. Verder meten we je bloeddruk, bepalen we de groei van je baarmoeder en de baby door uitwendig onderzoek te verrichten. Vanaf ongeveer 28 weken kunnen we de ligging van je baby in de buik bepalen. We luisteren ook altijd naar het hartje van de baby.

Soms komt er tijdens een vervolgcontrole nog wat extra’s aan bod. We zullen bijvoorbeeld ook aandacht besteden aan voorlichting over bijvoorbeeld ‘de 20 weken echo’, zwangerschapscursussen, het geven van borst-of flesvoeding en natuurlijk de bevalling. Wanneer je rond de 30 weken zwanger bent en je bij ons op controle komt zullen we nog een keer bloedprikken om je glucosegehalte en je hemoglobinegehalte te controleren.

De liggingsecho voeren we uit tijdens een controle rond de 35e zwangerschapsweek. Dan nemen we ook uitgebreid de tijd om de aankomende bevalling en jullie wensen daarbij door te spreken.

Hoofdlocatie
Vorden:

Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

Spreekuur:
volgens afspraak.


Ruurlo:

Dorpsstraat 5

Spreekuur:
volgens afspraak.


Steenderen:

de Bongerd 3


Spreekuur:
vrijdagochtend

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je helpen?