Je bent bevallen

De eerste 8 dagen na de bevalling
wordt de kraamweek genoemd. Dit is een bijzondere
periode waarin jullie de baby leren kennen.

Een baby wordt helaas niet geboren met een gebruiksaanwijzing, daardoor is het de eerste periode vaak zoeken naar de behoeftes van je baby. Dit is een leuke ontdekking waarin jullie de baby iedere dag een beetje beter zullen begrijpen. Er gebeurt veel en er komt veel op je af. Verschillende zorgverleners bezoeken je tijdens de kraamweek. Ook zijn er praktische dingen die je moet (laten) doen.

Kraamzorg

Tijdens de kraamweek komen wij bij jullie thuis om te helpen bij het verzorgen van de baby. Wij verrichten medische controles, fungeren als vraagbaak en zorgen er voor dat je kunt herstellen van de zwangerschap en de bevalling.

Als het je eerste kindje is zullen wij jullie veel tips geven over de verzorging en dingen voor jullie kunnen doen als jullie dit prettig vinden (zoals het omdoen van een schone luier of je kindje in bad doen). Heb je al kinderen dan zal de zorg afgestemd zijn op wat je nog weet. Wij houden daarnaast alles goed in de gaten of het goed gaat met je kindje.

Tijdens de kraamweek bezoeken wij je op afgesproken tijden thuis. In deze week houden wij namelijk goed in de gaten dat jij en je kindje goed herstellen. We bespreken hoe het met je gaat, hoe jij en eventuele je partner terugkijken op de bevalling en we bespreken de controles. Indien nodig kunnen we aanvullende zorg voor jullie regelen. We zorgen samen dat je een goede start kunt maken in het ouderschap.

Ook in het kraambed kun je ons altijd bellen als je vragen hebt!
Je mag ons altijd bellen, ook als je vraag geen haast heeft. Je krijgt dan meteen de verloskundige aan de telefoon.

06 – 128 71 427

Hoofdlocatie
Vorden:

Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

Spreekuur:
volgens afspraak.


Ruurlo:

Dorpsstraat 5

Spreekuur:
volgens afspraak.


Steenderen:

de Bongerd 3


Spreekuur:
vrijdagochtend

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je helpen?