Het maken van een controle-afspraak na de bevalling

De kraamperiode duurt officieel 6 weken. Na ongeveer 10 dagen na de bevalling zijn wij echter niet meer actief in beeld. Tijdens deze 6 weken is de verloskundige zorg officieel nog niet afgesloten en kun je ons altijd bereiken voor vragen of klachten. Na 6 weken zien we je graag nog één keer op de praktijk. We bespreken dan je herstel van de bevalling en hoe je de begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed hebt ervaren. We vinden het natuurlijk altijd leuk dat de kleine meekomt zodat we kunnen zien hoe goed hij of zij gegroeid is en al is veranderd sinds de bevalling.

Ontzwangeren duurt vaak een stuk langer dan de eerste 6 weken. Afhankelijk van het verloop van je zwangerschap en bevalling kan het een tijd duren voordat je je lichamelijk maar ook mentaal weer de oude voelt. Dit heeft ook weer te maken met de hormonen die na de bevalling ook niet meteen weer normaal gereguleerd zijn.

Onderwerpen die ter sprake komen tijdens de nacontrole:

  • Hoe ben je herstelt (zowel fysiek als mentaal) van de zwangerschap en bevalling? Als er nog klachten aanwezig zijn of zijn ontstaan kunnen we je daarin een advies geven en eventueel verwijzen naar een specialist.
  • Geef je nog borstvoeding of ben je (voor een deel) overgestapt op de flesvoeding?
  • Lukt het je om een ritme te vinden nu er een baby veel tijd van je vraagt?
  • Voorlichting en advies over anticonceptie
  • Advies over beweging en verder herstel voor de komende periode.
  • Preconceptioneel advies voor een eventuele volgende zwangerschap.

Hoofdlocatie
Vorden:

Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

Spreekuur:
volgens afspraak.


Ruurlo:

Dorpsstraat 5

Spreekuur:
volgens afspraak.


Steenderen:

de Bongerd 3


Spreekuur:
vrijdagochtend

Chat openen
1
Hallo
Kunnen we je helpen?